24 June 2017

Menu Iftar Minggu Keempat Ramadhan 2017

Menu 23 Ramadhan - 18 Jun 2017
- Suami belanja sambut hari lahir advance seminggu awal, kami berbuka di Hatten Hotel Melaka
- Pakej RM80++ seorang, jadi pilihan menu berbuka sangat banyak

Menu 24 Ramadhan - 19 Jun 2017
- Masak sambal daging berlada
- Sayur masak lemak kubis (uish, dah lama tak makan lauk ni, teringin sangat sampai sanggup cari kubis di Family Store)

Menu 25 Ramadhan - 20 Jun 2017
- Udang butter pedas
- Ikan selar bakar
- Brokoli dan bendi celur

Menu 26 Ramadhan - 21 Jun 2017
- Ulang masak udang butter pedas sebab tengok suami makan berselera, lagipun memang nak kosongkan bahan basah dalam fridge, nak balik kampung dah kan!
- Sambal ayam berlada
- Brokoli dan bendi celur

Menu 27 Ramadhan - 22 Jun 2017
- Berbuka di Restoren Terapung Ikan Bakar Umbai Melaka dengan semua staf Unit aku dan keluarga masing-masing. Aktiviti berbuka luar yang terakhir sebelum masing-masing bercuti raya dan akan berjumpa semula seminggu lepas raya, InshaAllah!
- Menu pelbagai; ada ikan, sotong, udang, ketam dan sayur. 

Menu 28 Ramadhan - 23 Jun 2017
- Berbuka dengan KFC Snack Plate dan Dinner Plate, dah malas nak kecah-kecahkan dapur, hehehe.....dah takde mood nak masak dan dah tak tahu apa nak masak dah hujung-hujung bulan puasa ni.

Menu 29 Ramadhan - 24 Jun 2017
- Dah sampai rumah mertua, sempat tolong kacau rendang di bawah pokok tepi rumah mertua.
- Menu berbuka; gulai tulang, rendang kering, ikan sambal berlado, daging masak kicap dan rendang berkuah (dapat pun bawa lari 2 mangkuk rendang yang masih berkuah...hehehe)
- On the way balik lalu Rembau, jumpa kedai tepi jalan jual kueh bakar tradisional bakar guna sabut kelapa, turun beli 3 biji kueh bakar....sedapnya!

- TAMAT -

No comments:

Post a Comment

Awak hantar komen? Awak sangat 'awesome' ! Terima kasih.... :)